björnjakt

Igår (lördags) var vi ett gäng ut och jaga björn. Denna gång hade vi en kille från tällberg med oss med två hundar en stövare (ras okänd) och en laika. Hundarna fick upp björn ganska omgående och det blev fullt drev, de pågick hela dagen utan att någon av oss fick nån skottchans. Vi hade då jakt på björn hla dagen, vi hade nog kunnat skjutit björnen om vi hade varit lite mer passskyttar men då intresset för våran organiserade jakt var väldigt sval så blev vi inte fler än 5 st.....


vi har fått in en del observationer men mest på honor med ungar....


nya tag!

björn/älg jakt....

Ja den 22:a var vi ut ett gäng och skulle försöka hitta på nån björn!

jag gick med Rex och Fredrik gick med en inlånad hund..en finnspets som tydligen hade skällt björn.

med oss var min bror, far och Lars. Släppte Rex 0700, 0730 var det fast stånd....då man inte vet vad han skäller på och man vet att han skällt björn så ökade pulsen....smög mig sakta framåt efter en stund, då ser jag på pejlen att det började röra på sig upp mot en väg...så jag smyger ömsom springer upp mot vägen för att genskjuta, kommer upp på vägen och gör mig beredd....ser nått brunt komma nere i skogen....upp på vägen kliver ko med två kalvar....hade kunnat skjuta båda kalvarna hur lätt som hellst.....

dom får vind av mig och skenar...rex hänger på i styvt en km sen kommer han tillbaka...skiter i mig totalt och springer ner till ståndplatsen ytterliggare en gång....fortsätter ytterliggare längre sen är han ur pejl håll....

efter en stund hör farsan av sig att han har rex hos sig. Det visar sig att det låg ytterligare en eller två älgar nedanför ståndplatsen som han var på....

kopplar och byter område....Rex sticker som ett skott.....TILLBAKA till dom älgar han ståndade i morse och de blir naturligtvis sken ur pejl håll igen....styva timmen senare är de en trött vithund som träffat husse max 5min totalt i skogen idag som kopplas av Fredrik........snacka om ensvis hund...undrar vem han ärvt de ifrån...;)

Nu på lördag blir det björnjakt igen, denna gång kommer det en kille med en stövare (kommer inte ihåg rasen ;)) ) och en laika.

hade

bockjakt och födelsedag!

Ja idag fyller Rex och hans bröder 2år! Vi hälsar allihopa ett stort grattis!


Rex älgjakten i höstas
Och bockjakten går ju på skit som vanligt....begriper inte vad som är fel....sitter vad jag tror ganska precis mitt i reviret med fejningar och brunstgropar framför och bakom mig....de borde ju vara skit enkelt...men icke. I förrgår när jag var på vägg upp till stegen så gick jag över åkern som han brkar vara ute på och äta..spanade av ordentligt innan jag gick ut på den...kommer halvvägs ut då hoppar han upp ur legan lik förbannat..han låg i krondiket mellan åkern och skogen...sen var han borta...svor en hel del då...men skam den som ger sig, jag tänker då sitta i min stege ända tlls snön faller och man nästan fryser fast!!!

nu ska jag sätta ut hundarna i hundgården!

snart är det dags!

Snart så stundar årets bock premiär! Den gick ganska mycket åt skogen här hos oss pgr av ett förbud som röstats igenom som säger att en stor del av all rådjursmark är förbjuden att jaga på......lite tråkigt.....men skogsbock finns de, lite svårare att jaga men skam den som ger sig!!!!!!!

har hittat ett ställe som jag skall sitta på, det är så gått som säkert att det kommer att smälla, kanske inte på premiären men en dag så gör de det! Skjutstegen står mitt i reviret framför en hel hög med fejningar och brunstgropar...så han är där någonstans....bara han är där när väl jag sitter där....lättare sagt (skrivet) än gjort.....Fundera ett tag att jag skulle flytta en skjutstege från en annan del av marken till dit jag ska sitta...men konstaterade att det är mer jobb än de är värt...den kan stå kvar där för detta förbud som vi har lär ju ta slut någon gång....så jag knacka ihop en ny stege i stället!
Färdig produkt!

camo variantenPå plats i skogen


Så nu är det bara att invänta premiär morgonen...men det lär ju vara som vanligt...inte ett rå så långt ögat kan se....orkan vindar och monsun regn.

Skit jakt på er allihopa!


Rättviks utställningen

Då har Nordens största älghundsutställning varit i helgen i Rättvik! Inte alls lika mycket hundar som det har varit förut...kan bero på att det inte bedrevs någon jaktmässa i samband med utställningen iår, lite tråkigt..

Rex ställdes på Lördagen med fint resultat som husse är väldigt nöjd med!


Rex: 1Ökl 1Ökk CK 2Bhkl

Rex kritik: Mycket god typ...57cm, gott välskuret huvud, öronen kunde önskas mindre, god hals, stark kropp, gott kors, utm svans, god benstomme, kunde önskas bättre vinklar bak, utm rörelser, god päls och färg.

BIR
i lördags blev Lillälvens Castor som är släkt med Rex! Han blev senare under dagen BIS2!

Castor

En till väldigt kul grej som hände var att Rex bror var där: Blackereds King (Gandalf)!
Har inte sett Gandalf sen han var 8veckor! Han ställdes också ut på lördagen, och ddå fick Gina (min sambo) äran att ställa honom! Men det stämde inte riktigt för Gandalf på lördagen så dom tog nya tag på Söndagen i stället och då gick de mycket bättre!

1Bkl/Bjkl 1Bjkk CERT 2Bhkl
På Lördags kvällen blev det Grillning och samkväm med trevligt älghunds folk. Fick träffa mycket folk från SÄK bla...
Våran helg var toppen med trevliga vänner, fina hundar, god mat och god whiskey!

Här kommer lite bilder på Rex och hans Bror Gandalf när dom träffas för första gången sedan vi hämtade dom!vi vill tacka alla som vi umgåtts med under helgen och hoppas att vi ses snart igen!!

Må gott!
nu är allt som de ska igen!

Fick ett trevligt telefonssamtal runt midsommar från en av våra MB killar på förra firman, som berättade att jag ev skulle få tillbaka jobbet efter semestern! Och igår ringde Personal chefen och bekräftade att detta stämde och idag fick jag ett datum!!

den 17 augusti åker snickarbältet och hjälmen på igen!! Detta ska bli så skönt! Man kommer på fötterna igen och man får en ordentlig inkomst istället för en krånglande A-kassa....problemet nu är vell hur fan man ska få ledigt till älgjakten.....men de löser sig alltid!

nu laddar vi för fullt inför rättviks utställningen i alla fall! Elinor ringde nyss och vi planerade lite lätt kring Grillar och diverse annat! Det skall bli riktigt kul att få träffa Rexs bror och lilla Gry! Gandalf har man inte träffat sen han var 8v och var full i spya bak i bilen! hahaha! Plus att man får träffa väldigt trevliga hund männsikor!

första släppet och lite arbete....

släppte Rex  igår och han sökte ut fint faktiskt, var runt och fjollade sig i ett par minuter lite tok race osv...men sen så stack han iväg! Det var ganska så varmt så jag sökte mig till vad jag tror är ganska så tomma marker på vilt, vill inte att han ska åka på nå värmeslag eller liknande. Vi var ute i två timmar ungefär och då hade han sprungit 7.4km totalt. Blev en skaplig tur ändå! Jag är då nöjd med att han sökte ut så pass bra i alla fall!

Idag har vi haft en grävmaskin här på gården och rört om bra nog! Vi började kl.0800 och lastade upp maskinen igen 15.45....

Vi har grävt bort två häckar och en stor blomrabbat, grävt om en stor blomster ö och grusat upp och förstorat parkeringen!
Blev bra me jobb...är ganska mör nu efter att ha skottat jord och grus hela dan...så nu väntar en varm dusch och en bra film!

parkeringen

blomster ön

föredetta blomster ö...nu mer gräsmatta..

här var de en häck e gång.....haha

Rex 090801

RSS 2.0