Slut på säsongen....

jaha då va det slut på säsongen...nu blirr det torrträning tills löshunds förbudet..sen blir det spårträning och konditionsträning. och i mellan detta skall man även hinna med att flytta...hur nu de skall gå till..haha

Det har då varit en bra säsong även om det inte skjutits någon älg på stånd för Rex men två älgar har han dock på sitt samvete! Och han har haft ett par fina stånd arbeten! Så nu blir det träning och utställningar fram tills oktober.

Skall till Borlänge i Mars sen blir det Rättvik i sommar givetvis! kanske klämmer in utställningen i Östersund också...beror på om svågern har tillräckligt med Pilsner hemma när jag kommer upp...hahaa!


Tror ni att vi har nån chans i ringarna i sommar??

Då var det klart!

Då var de färdigt! Nu äger vi vi min gamla släktgård i stumsnäs! 200kvm boningshus och en massa uthus och härbren, mycket plats att vara på!

En annan glad nyhet är att Rexs bror Gandalf kan titulera sig SJ(LÖ)CH nu, då han tog sin andra etta då han har två ettor och en tvåa får man räkna tvåan som en etta innan hunden fyllt 24mån!!!

Älgjakt i snö oväder...

Jagade älg i lördags uppe i nittsjö, blåste som satan på morgonen så de skulle bli svårt att hör ev hundskall konstaterade vi ganska omgående...Ut med pass skyttar och vi hundkarlar plockade fram kåsan och kaffet..dom har en bit att gå skyttarna så det fanns mycket tid för planering och hund prat!


Jakten drar igång och den andra hundföraren (åke kjell) kommer på hyfsat färska spår direkt. Jag däremot har inte sett ett spår på min ruta..inget alls..Sen ropar åke kjell att han hade läge på ko och kviga men han var int beredd dom bara dök upp ur ingenstans...hans hund delar på ekipaget och följer efter en av älgarna ur marken...Rex sticker och far efter den andra älgen..ur marken....ur pejl håll....jaha..bara att knata efter ända till rå i spåren och vänta...får kontakt igen på pejlen..3,5km...4km...sen borta igen. Tror han fick stopp på älgen en vända för de stod still ett par minuter på pejlen sen bar det av igen.


Nu började husse bli lite orolig iom att det setts varg och annat satyg ganska ofta på de område han var på, Efter en timme så får jag kontakt igen och då har han släppt älgarna och är på väg tillbaka..men inte i bakspår utan på en väg som leder rätt in i en av byarna...då ropar jag och säger att jag ska hämta honom å det inte händer nå oönskat (löptikar etc) men åke kjell hindrar mig och säger att han säkert tar en av leif witasps (travkusken) rak banor tillbaka.

Jag tvivlar starkt på detta iom att han är så pass ung och orutinerad och dessutom har han aldrig vart på dom markerna han är på just nu..inte ens i bil...

Men tro de eller ej...ser på gpsn att han vridit in på rakbanan och kommer hemåt! Må tro att det var en glad, lättad och stolt husse som tog imot en helt oförstående hund som inte ville in i bilen utan jaga vidare...;)

När vi fått in Rex i bilen så började helvetet (SNÖ OVÄDER) det snöade och blåste nå jävulskt...

Jakt träning och lite annat..

Nu har det börjat lugnat ner sig lite här hemma efter allt som har hänt...svärmor är lite orolig fortfarande och de kan man förstå!

var ut med Rex igår (söndag) och torr jagade, blev ingen jakt för mig i lördags för vi var ute på annat...han sökte ut bra faktsikt ganska omgående vilket han inte brukar göra. Jag vet inte om han jobbat med älg ellr inte under dagen men jag misstänker det för vissa vändor var han borta länge och på pejlen gick det väldigt sakta iblánd och i bland var det helt still..och sen blir det bara ett streck..blir det när det går väldigt fort...så vi misstänker att han jobbat med älg vid i alla fall ett tillfälle och då var han nån km bort plus att det blåste ganska friskt så det var svårt att höra några skall..

Annars så rullar allt på här hemma...väntar på att Gizza (ungtiken) skall börja löpa...lika så Wilma...då får farbror ( Rex) flytta utsocknes..han är helt omöjlig att ha och göra med..räcker med att man är hem till någon löptik och kommer hem..möter een hund i hallen som bokstavligt limmar fast sig i benet på dig hela kvällen tills du slänger byxorna i tvätten...haha!

Tog lite bilder när jag var ut i söndags..passade på den lilla stunden Rex var hos oss...
På väg in från ett sök

;)

sjukt....

Att det finns idioter det visste man, men det här är ju fan inte sant.....svärmor skulle ut och ge hönsen mat igår vid 19 tiden hon fixar allt inne hos hönsen och är på väg ut ur hönsburen...då någon slår ner henne!!!!!!!! mitt på gården....hon ramlar framlänges och blir liggandes..hon ropar på hjälp men ingen som reagerar..hon kryper upp till boningshuset och kravlar sig in hallen där hon tuppar av....dom ringer polis och ambulans som vad jag vet kom på en gång..vi var hemma hos oss när detta inträffade så vi slängde oss i bilen och for ner direkt....det var ett satans på drag med hund patruller och civil poliser! har aldrig sett så mycket poliser på samma gång förut :p...

Hon har blivit ner slagen med en stängsel stolpe i bakhuvudet....hon mår under omständigheterna bra,

Nu börjar detta bli jävligt obehagligt....det var det förut med när dom gett sig på en av hästarna....och även kommer tillbaka en gång till...men när han/dom börjar ge sig på oskyldigt folk på ens egen tomt är det riktigt äckligt...man har lixom inte ord......fy fan....

slut på veden och jobb dags....

Fick lite lätt panik här för ett par dagar sendan...veden har tatt slut...går åt en och annan pinne när det är upp mot en 20-....hela dagarna..så idag for vi hem till pappa som hade nån kubik liggandes sa han...kom dit och såg ved högen och tänkte att det där är ju ingenting. Började borsta av all snö och såg att det inte var ved..det var timmer stockar som låg där...så av ca 7-8 stock så blev det en överfull släpvagn ca 3 kubik.....så nu är det lugnt på ved fronten igen!

I morgon börjar det vanliga svensson livet igen..jobba äta sova....kommer bli drygt att gå tillbaka efter man vart ledig i nästan två veckors tid..plus att vi inte går för fullt på jobbet i och med att vi inte fick dom pengarna vi ville tjäna...vi jobbar för 124kr timmen istället för kanske 180kr....så man sågar lite..skruvar lite....städar MYCKET...så håller man på...skit jobbigt att gå från topp prestation till noll..

nu ska jag ladda kaffe bryggaren och köra igång min nya väckar klocka som jag fick i jul klapp!

God fortsättning!

Här har jul och nyår förlöpt relativt lugnt....hade lite folk här på nyår. En annan sak som har hänt är ett en eller flera okända män har förgripit sig sexuellt på en av våra hästar under jul helgen..detta har det skrivits om i expressen bla...helt jävla sjukt hur någon ens kan tänka sig tanken att förgripa sig på ett djur..för mig helt ofattbart. Mer om detta finns på min sambos blogg, hon skrev om det nån dag efter att det hänt....


Annars är det bra med oss..lite kallt bara runt 16 varenda dag  nu...så det är ingen förutom jag som vill ut och jaga.
Var ut och åkte långfärds skridskor idag med min far på siljan, Isen är helt blank inte en fläck med knotter, farsan berättade att sån här is har jan inte varit med om på säkert 25 år!! Så vi var ute i 3-4timmar och åkte!

Hoppas att tempen sjunker lite snart så man kan få med sig nån ut och jaga..vill skjuta en eller flera älgar för rex nu, han har jobbat så bra under hösten/vintern så nu är det hög tid tycker jag, Men man ska ha lte tur också....

RSS 2.0