sol!!!

Äntligen så skiner solen...men det blir tydligen inte så långvarit enligt norska väder saiten yr.no...så nu ska jag passa på att klippa gräs och måla lite fönster foder.

Såg en märklig sak i igår kväll när jag satt vid tvn, jag reste mig upp ur soffan för att gå och ge hundarna mat, slänger ett öga ut på åkrarna...i världens ös regn så kommer det en rådjurs get och knallar rätt över åkrarna....ni som vet var jag bor och hur de ser ut vet att det är ganska långt rätt över....Enligt mig och vad jag har hört och vet så gör inte ett djur så i normala fall...speciellt inte i ös regn....förmodligen så var de e lokatt eller nått som skrämt henne, hon stod och stirrade bort mot där hon kommit ifrån. Hon var dessutom ensam (inga killingar) lite synd.

Var ut på en promenad igår kväll med Rex, vi gick grusvägen upp mot riksvägen, vi hann vell gå 200m från huset längs vägen innan han började dra i kopplet....sen var det sicksack modellen med nosen ivädret över hela vägen...har listat ut att det inte är någon ide att gå den vägen när det skall rastas...han har helt enkelt inte tid att göra de ha ska ;))

nej nu lär jag ut och göra lite nytta!

fiske, Riga m.m

Var nog närmare ett sekel sedan jag skrev nu....haha!

Det har hänt en massa saker! Jag har varit uppe i Östersund och flugfiskat, påbörjat fönster renovering och vi har varit på en weekend resa till Riga.

Vi kan börja med fiske semestern: For upp på torsdags morgonen den 9 Juli hyfsat väder. Vi ade inte det där riktiga super fisket som vi har haft föregående år men fisk fick vi alla fall....det som var mest fascinerande var att det bästa fiket hade vi på den dag då det var som sämst väder...regn och blåst....mycket underligt...

I fredags åkte vi på en weekend resa till Riga med min svägerska och hennes kille, Det var en resa att rekomendera otroligt fint i Riga, Men båten var lite av en besvikelse lite sliten och gammal (Silja Festival) det ingick inte ens dryck på buffe'n....vilket det gjort på alla andra båtar vi har åkt....lite mysko...inte var det nån billig sprit i tax freen heller..men men man kunde då bli bra på lyset i alla fall och vara bakfull på bussen hem kl 09.30..hahaha!

Riga

                                            


Bilder från fiskesemstern

Hårkan

Hårkan

Så här kokar man kafffe

Tittar man noga så ser man svansen på en räv unge i diket!
dags för en update....

Nu var det ett j*vla tag sen jag skrev....men vi ar haft fullt upp med en massa saker hela tiden.

Sovrummet börjar likna nått i alla fall..ser inte ut som en byggarbetsplats längre, bara lite fin lir kvar nu! HAr dragit igång ett lite större projekt nu...fönster renovering....12st..alla skall kitas om och målas om...är nästan klar med 3 dom börjde jag med i tisdags tror jag att det var....suck....men men nu har jag min pappa här som skall hjälpa till den här veckan så det går llite snabbare. Sen kommer det en grävmaskin hit och skall gräva lite om 2veckor! Så det rullar på nu...;P

Hundarna tillbringar långa dagar i hundgården nu mer då det är så varmt även på kvällarna inget dom mår illa av precis!

I morgon bär det av till återvinnings centralen kl 0400 för skyddsjakt! Var dit i måndags och sköt 10st fåglar ska nog kunna klappa ner lika många i morgon med, skönt att få koma igång med hagel skyttet lite, har mest skjutit kula ett bra tag.

Sambon knäppte ett fint kort på Rex idag medans jag målade fönster!RSS 2.0