björnjakten

jaha då var björnjakten över för iår då! Den sista nallen i Dalarna sköts igår.
Jag blev inbjuden till  en jakt uppe i Östersund på premiär helgen och ett sådant erbjudnde är ju svårt att tacka nej till! Då de skulle komma ett riktigt björnhunds ekipage ifrån Junsele så var förhoppningarna stora! Men det blev kattskit av alltihopa....killarna från Junsele fick ett telefon samtal på kvällen innan jakten om en färsk obs på björn så dom stack dom...så det blev "vanliga" älghundar som fick göra jobbet...trots relativt färska spår efter björn så tog inte hundarna upp nått.....Tyckte att detta var en väldigt o organiserad jakt då man inte visste hur många som skulle vara med...var vi skulle vara..eller vilka pass som skulle besittas förens samma morgon...
Det var desto mer drag hemma fick jag rapporter om! Min bror gick med Rex som stack iväg efter björnspår på lördagen en bra bit ur pejl håll. Och på söndagen ser Adde en björn komma ur en tätning med Rex efter sig och som sätter högsta fart över en myr utan att adde får någon skott chans! Dom tror att Björnen kutade ifrån Rex och träade..och när Rex kom fram till trädet där spåret tar slut så fattade han helt enkelt vad som hänt i brist å rutin...utan släppte och vände tillbaka. Kul att veta att han är intresserad av björn ivf!
Resterande dagar när jag själv gått med hund har bara resulterat i upptag på älg som skenar all världens väg med hund efter...men sånt är livet och nya tag nästa år!
Nu laddar vi upp inför Älgjakten med löpning och löshunds träning i skogen!

RSS 2.0