jul

Då var julen över då..och hela kylen är full i mat som vanligt...så är de nån som är hungrig så är det bara att kika in på en korv bit med lite jansson....hade hela huset fullt både idag (juldagen) och igår (julafton)..så nu är man mör. Tre hundar som är väldigt nöjda..dom fick då mest paket av alla..ben...pipleksaker..grisöron och ben. Så nu har dom det dom gör ett tag. Vi har då haft det trevligt med nära och kära det är huvudsaken klapparna spelar ingen roll för min del..mest maten faktiskt..det blev både björn och rådjur på bordet i år!!


Granen

Rex öppnar paket...

Alla hundar fick hyfsade ben...

                                        
                                           Rex önskar alla en god jul och ett gott nytt Jaktår!

snart jul!

då var det bara en och en halv arbetsdag kvar till jul!

Har inte bloggat på ett tag nu..under veckan so varir så har jag och min pappa snickrat ihop ett par nya skacklar åt min sambos släde! Det var en utmaning men det gick! Sågade ut dom ur en 3m kvistfri björkplanka....rena möbelvirket....sen fräste och slipade vi till rundningar och tappade ur hål för remmar och smide. Vi tog det gammla smidet och slipade upp och lackade om det. Dom blev kanon fina! Gina var ut och provkörde idag och dom fungerade kanon! Ska lägga in bilder på dom senare. Var och hämtade tre julgranar igår...en åt oss och en åt sambons syster och gubben (farsan) var med och tog en åt sig..Hittade en jätte tät och fin gran åt oss..när pappa såg den blev han skapligt avis vill jag lova..hans gran såg ut som en björk...haha! nä då den var fin den med! Hade Rex med oss..släppte han när vi kom ner i skogen nedanför farsan sen såg inte vi honom nå mer...när vi hade lastat mina granar på bilen och burit runt 3 älgpass som farsan fått hem...färdig spikade i tryckimpregnerat...tre delar per pass...stomme och golv...en i jaktlaget som jobbar på en husfabrik..;)..då kommer farbror (Rex) små joggandes på vägen i våra bakspår. Slår en kik på GPSen, han har nästan vart till Ickholmen och vänt..sprungit nere vid sjön hela vägen ni som vet var jag bor och var ickholmen ligger vet att det är en bit dit... :p..vet inte om han var efter nått eller om han helt plötsligt har börjat söka ut som han ska!

blir ett inlägg till med lite bilder på diverse skackalr och granar här dom närmsta dagarna!

älgjakt

Var uppe i nittsjö och jagade älg idag. vi var tre man som var ut. Vi hade färska spår på en av vägarna på marken så jag släppte Rex på dom direkt på mogonen, Det var nästan för mycket snö för att hålla på med löshunds jakt...rex fick jobba på fint för att ta sig fram..speciellt på hyggena..han fick tag på¨älgen en ensam fjoling som farsan hade läge på två gånger men det var för mycket skit i vägen (KVISTAR)..men älgen ville inte stå speciellt länge och i den höga snön så hade rex problem med att hänga på så han kom tillbaka till mig så fort älgen skenade iväg..så jag fick gå i rex bakspår en bra bit ofta ända fram till ståndplatesen innan han for efter igen..två gånger fick han stopp på älgen, efter sista ståndet så skenade älgen ur marken och då bröt vi. Rex hade kutat 9.3 km idag och han var helt slut...sov i bilen på väg hem och han har sovit hela dagen tills nu då han är ute i hundgården och pinkar av sig lite....han brukar inte vara nämnvärt trött efter en 2mils dag....

Jag är jätte nöjd med dagen ändå..rex jobbade fint med älgen och gav inte upp, fast det var bra med snö.

I morgon så ska vi poå en kniv utställning nere i Rättvik, Jag har börjat på en kniv kurs och klubben ställer ut knivar i morgon!

nu står det tacos på menyn!

G,natt

Älgjakt..trasig dator...och snö..

Nu var det ett tag sen jag skrev här..våran dator har fuckat upp sig igen...så nu är den snart utkastad och en ny skall beställas....

Jagade älg igår..vi hade spår på en av grannmarkens skogsvägar som bara ligger några hundra meter från gränsen till våran mark på fredags kvällen, så vi bestämde oss för att försöka..Rex sökte ut lite trångt i början bara att sätta sig med kaffe kåsan och pilla på pejlen en stund så tröttnar han...sen sökte han ut hyfsat fint. Det var hur mycket snö som hellst uppe på den marken i var och jagade på..på vissa ställen var det upp till knäna..och det var inte puder utan blöt snö..och jag var ensam hundkarl för den andra hundkarlens tik började löpa på torsdagen..så det blev en jobbig dag. Ingen älg inne..gick båda rå gångarna och inte ett spår, vare sig ut eller in spår..

Efter ett tag så tröttnar Rex och tycker att nu är det dags att åka hem...så han far efter ett rådjur...en tjäder...och kommer tillbaka och lägger sig vid mig..kollar på pejlen...2.7mil har han kutat totalt i 3-4dec blötsnö..


Träffar farsan på en skogväg och han ser ut som en snögubbe...han hade trampat i ett hål bredvid en liten gran..och när han ramlade så slog han i armbågen i stammen på granen så all snö ramlade över honom...i kläderna...kängorna..och hela bösspipan..haha!!

På lucia är det älgjakt på våran ordinarie mark där Rex ställde älg i förra veckan!! Hoppas det inte kommer så mycket mera snö bara..är snart på gränsen...har aldrig varit emot snö men det börjar ändra på sig nu..JAG ÄR FÖR VÄXTHUS EFECKTEN!RSS 2.0