Älgjakt..trasig dator...och snö..

Nu var det ett tag sen jag skrev här..våran dator har fuckat upp sig igen...så nu är den snart utkastad och en ny skall beställas....

Jagade älg igår..vi hade spår på en av grannmarkens skogsvägar som bara ligger några hundra meter från gränsen till våran mark på fredags kvällen, så vi bestämde oss för att försöka..Rex sökte ut lite trångt i början bara att sätta sig med kaffe kåsan och pilla på pejlen en stund så tröttnar han...sen sökte han ut hyfsat fint. Det var hur mycket snö som hellst uppe på den marken i var och jagade på..på vissa ställen var det upp till knäna..och det var inte puder utan blöt snö..och jag var ensam hundkarl för den andra hundkarlens tik började löpa på torsdagen..så det blev en jobbig dag. Ingen älg inne..gick båda rå gångarna och inte ett spår, vare sig ut eller in spår..

Efter ett tag så tröttnar Rex och tycker att nu är det dags att åka hem...så han far efter ett rådjur...en tjäder...och kommer tillbaka och lägger sig vid mig..kollar på pejlen...2.7mil har han kutat totalt i 3-4dec blötsnö..


Träffar farsan på en skogväg och han ser ut som en snögubbe...han hade trampat i ett hål bredvid en liten gran..och när han ramlade så slog han i armbågen i stammen på granen så all snö ramlade över honom...i kläderna...kängorna..och hela bösspipan..haha!!

På lucia är det älgjakt på våran ordinarie mark där Rex ställde älg i förra veckan!! Hoppas det inte kommer så mycket mera snö bara..är snart på gränsen...har aldrig varit emot snö men det börjar ändra på sig nu..JAG ÄR FÖR VÄXTHUS EFECKTEN!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0