Helgen

Det blev jakt hela helgen! länge sen man hade en hel helg fatiskt! Vi jagade älg i lördags.

Började morgonen med att banda..inte så j*vla bra med tanke på min axel...men det ska svida...;) det resulterade i värkande axel och genomblöt i svett...ingen älg. Nästa såt satt jag på pass medans den andra hundkarlen gick med sin löshund. Då ringer Elinor (gandalfs matte) dom hade vart på utställning i Norge och där blev det en Etta och ett HP!! första utställningen skall tilläggas! Sen var det dags för den stora såten med två löshundar! Jag gick med Rex och Åke med Strimma! Rex fick upp älg precis i slutet av såten framför en pass skytt som satt i en kraftlinje..älgarna vinklade framför honom och skena över gränsen...troligtvis fick dom vind av honom plus att dom redan visste av honom när han gick till passet.. så vi kammade noll igen..

Idag (söndag) jagade vi rådjur på hemma marken. Vi jagade hela dagen utan något som hellst tecken på liv...sista svepet gjorde vi i samma såt som vi började i  morse...då blev det fullt drev ganska omgående...det buktade fint och fredrik fick se rådjuret 2 gånger utan att han fick någon skottchans..sen bar det iväg efter ca 45min rätt genom byn bland hus och allt och in på en bondgård!!!!!!!! där släppte Ådi....så det blev noll idag med men vi har haft jakt varje dag i alla fall!


Annars knallar livet på som vanligt här hemma..hundarna ligger just nu och sover rex och Gizza hade ett spel nyss här på golvet så matorna rykte men nu sover dom som två klubbade sälar...Gina är och jobbar i kväll slutar vid nio så man är gräsänkling jus nu. Bra tillfälla för vapenvård, hundvård och en bra jaktfilm!!

Rex


Rex

Strimma

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Nejdå, det var inte i Norge .. Eda ligger faktisk i Sverige, fast precis vid norska gränsen kan man säga:D

Utställningen i Norge är den 13 dec, men åker bara om vi kan tävla om cert(!)

2008-11-09 @ 22:06:11
Postat av: Daniel

okej..missförstånd..trodde det var norge..

2008-11-09 @ 22:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0