Björnjakt Med Rasmus Bodström!

Ja då var denna helg över då...tillbaka till vardagen med jobb osv....

I helgen om svågern och Tanten hans ner, min sambo och hans fru for iväg till valbo på hundutställning medan svågern och jag packa bilen full i hundar och vapen och for till skogs och jagade/jakt tränade rex. Fick inget, såg inget och hörde inte heller nått.Såg mycket spår och andra lämningar efter björn däremot, detta var på lördagen nu till söndagens strapatser! Vi blev bjudna till björn jakt i linghed med den kände björnjägaren Rasmus Bodström, det dröjde inte länge innan det small ett skott (han nätt och jämt sätta mig på plats) det visade sig att svågerns svärfar skjutit på en björn INNAN Rasmus hundar fått upp nån björn...han hade precis släppt hunden Oryx och hunnit ca 3-4m när de small..allt gick bra och björnen låg 40m från skottplatsen.

När vi kikat på björnen en stund ropar rasmus att grannlaget just sköt på en björn som hans kompis hundar jobbade med! Björnen vi sköt vägde 57kilo ålder ca 2.5-3år. Det var väldigt spännande och roligt. Vi gjorde ett släpp till och oryx fick upp något alldeles framför mig, och började driva över en väg och en bra bit innan han släppte ingen såg riktigt var de var men svågern säger att de var något som sprang fort och var stort och inte en älg...det fanns inga klöv märken på vägen heller så vi tror de var björn. Nu återstår det 10 björnar på årets licens!Man ska ha respekt även om dom inte är så stora.....
Kommentarer
Postat av: veronica

Grannlagets björn var en hona på 12 år som vägde runt 160 kg, mamma ringde igåt och berättade:)

2008-09-15 @ 15:42:34
URL: http://kelpinaphrael.blogg.se/
Postat av: Mona

Hei, artig å se at enda en med hvithund blogger, og så spennende med bjørnejakt, jeg har lyst til å lenke deg opp i bloggen min. Skal bli spennende å følge dere. Fant dere hos Silvferräfven.

2008-09-21 @ 16:50:57
URL: http://www.groeggengardsliv/blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0